Krzno Stevanovic

Svaka porodica ima svoju priču.
Ovo je naša.

Biti krznar za nas je mnogo više od zanata. To je naš život. To je strast koja nas pokreće da stvaramo unikatne krznene komade. To je ljubav koju je otac preneo sinu. 

Nebojša Stevanović, osnivač porodične kompanije, nakon više od tri decenije  kaže: “Rad sa krznom me i dalje beskrajno inspiriše, kao prvog dana, kada sam odlučio da ostavim siguran posao i dobru platu da bih se posvetio stvaranju, odnosno zanatu. U to vreme moj potez je okarakterisan kao sulud, nepromišljen, nisam imao podršku ni roditelja, ni prijatelja, ali sam odlučio da pratim svoje srce. Na tom putu jedino me je podržala supruga i to mi je bilo sasvim dovoljno. 

Moj sin, David, kaže da mi je danas najzahvalniji baš na toj odluci. Ponosan sam što on zanat u koji sam ga uveo smatra dragocenim porodičnim nasleđem i što je postao bolji od mene. Još kao vrlo mali je pokazivao interesovanje za rad sa krznom i izraženu kreativnost. Moj radni prostor je bio njegovo omiljeno mesto za igru, iz te igre su stvoreni veoma zanimljivi komadi. Vrlo brzo sam bio siguran da ću u poslu imati pouzdanog partnera i dostojnog naslednika.

Kada je počeo da radi dao sam mu tri saveta:

  1. Slušaj svoje srce.   
  2. Ne zaboravi da talenat koji neosporno imaš je samo 10% onoga što će te učiniti pravim majstorom ovog zanata, ostalo je rad, posvećenost.               
  3. Teži da budeš najbolji u svom poslu.”

David Stevanović je čovek koji danas ima 37 godina, a iza njega je već 20 godina aktivnog rada i preko 1.000 bundi koje je dizajnirao i izradio.

“Deda je želeo da budem diplomata, a ja sam želeo da budem baš to što sam danas- dizajner i majstor krznarskog zanata. Oduvek sam želeo da stvaram autentične krznene komade za žene koje kreiraju život kakav žele da žive.  To su žene koje pokreću svet. Takve su moja baka, majka i supruga. Njihova energija je nepresušni izvor inspiracije.  U današnje vreme gde se autentičnost gubi zahvaljujući masovnoj proizvodnji i nametnutim trendovima da svi izgledaju isto, više nego ikad je potrebno podržati žene, da istaknu svoju autentičnu lepotu. Ponuditi im nešto drugačije, dati im izbor. To je moja misija.

Moje kreacije su namenjene ženi koja bez kompromisa bira kvalitet. Ženi koja je svesna da je jedinstvena i da njena bunda mora biti posebna. Izrađena samo za nju, prema njenim merama i u skladu sa njenim željama. Neopisiva i predivna je ta emocija koju žena ima kad bira bundu. Prava bunda čini da se žena u njoj oseća još lepše, još moćnije, još prefinjenije, još atraktivnije…Ono što žena nosi u sebi prava bunda dodatno ističe. Zato je moj posao pravo zadovoljstvo, a svoj uspeh merim širinom osmeha dame koja ponese moju bundu.”